Uncategorized

GO-MART

Gw ngga pernah puas pakai layanan Go-Mart. Kesan yang didapat selama gw mencoba menggunakan Go-Mart adalah, driver tidak di-training dengan benar. Jadi satu kali gw mendapatkan kesan driver membelanjakan order gw seadanya saja, ngga benar benar persis dengan apa yang gw order. Barangnya beda dikit, tapi gw ngga ditanyain dulu, barangnya beda nih, mau ganti atau ngga jadi. Ngga ada. Sok diterusin aja gitu belanjanya.

Nah sekarang dapat pengalaman lagi yang agak absurd. Jadi gw order sembako lewat Go-Mart. Pertama dapat driver, langsung di-cancel oleh dia. Yah maklumlah, mungkin ga punya duit sebanyak itu karena gw ordernya lumayan, hampir 500 ribu. Terus dapat driver lagi. Drivernya udah sampai teleponan sama gw, “ditunggu ya”, katanya. Habis itu gw ditelepon lagi, katanya ada item yang ngga ada. Gw bilang, ok kalau tidak ada, ga usah beli gpp.

Eeh malah di-cancel order gw! Tiba tiba gw kaget nama driver di layar app gw berubah lagi. Driver barunya sms gw, katanya lokasi dia kejauhan. Gw bingung dong ya, ‘kan tadi gw tidak ada ngomong cancel. Koq tiba tiba drivernya berubah? Gw sms dan telepon driver sebelumnya (yang udah deal ama gw), ga dibalas/diangkat sama dia. Terpaksa gw cancel order itu.

Gw sakit hati banget hari ini. Itu driver kenapa sih, ngga tanya dulu, mau diterusin belanjanya atau tidak. Lagipula, dari pihak gw sama sekali ngga ada ngomong cancel. Gw cuma bilang kalo SATU ITEM itu ngga ada ya ngga usah dibeli. Nah sekarang kalau gw mau order ulang, ‘kan gw harus input lagi satu persatu dari awal. Kecewa kuadrat deh gw.

Moral of the story: ngga akan lagi gw belanja groceries lewat Go-Mart. Drivers nya kurang cakap dalam hal belanja (mungkin karena most of them are men, dan biasa di rumahnya yang belanja kebutuhan rumah tangga itu ibu ibu). Kalo gw bandingin dengan Happy Fresh, masih mendingan Happy Fresh, shoppers nya lebih pandai untuk hal milih milih barang. Walaupun sekarang untuk dapat shopping bag harus belanja 600 ribu dulu, huh.

 

TSS.

Advertisements
Standard
cerita

Goodbye, Tokopedia.

Satu lagi app yang jadi korban uninstall di hp gw, plus gw berjanji tidak akan browsing website-nya lagi dari komputer gw. Behold, “pasar / mal online terbesar di Indonesia”, Tokopedia!

Well, gw ga akan bertindak begini, kalau saja accusation dari pihak sananya gak kebangetan. Begini ceritanya…

Kemarin, gw beli pulsa di sana. Kebetulan ada promo cashback pakai kode. Transaksinya lancar, mulai dari pembelian hingga pembayaran, dan pulsa pun berhasil masuk ke nomor gw.
Di detik yang sama, ada e-mail aneh masuk ke inbox gw. Daripada susah susah gw ketik disini, here is a screenshot for your convenient reading:

Screenshot_20171120-114510

“Lebih dari satu akun” ? Um… seingat gw sih, gw yang paling tahu ada berapa akun yang gw pakai buat platform bernuansa ijo ini, dan sejak dulu hingga sekarang memang cuma ada SATU AKUN! Kenafa oh kenafa tiba tiba ada email otomatis (yep, I am very confident that it was an auto-reply mail) yang bilang gw melanggar + punya lebih dari satu akun + a cocky warning ya?

And then, you know what happened next. Being an emotional person that I am, pertama gw naik darah dulu, terus gw balas deh email tersebut. Inti balasannya adalah, gw minta penjelasan mengapa gw dituduh mempunyai lebih dari satu akun. Gw sertakan juga screenshot transaksi pulsa gw yang mana gw cuma bertransaksi satu kali. Dan tentu saja, balasan email gw berupa hurup kapital seluruhnya, huahaha…

Sambil menunggu balasan kembali, gw mencoba mengira-ngira penyebab tuduhan tersebut.

  1. Apa karena gw bayar pulsa itu sebagian pakai Tokocash. Tapi, bukan berarti gw melakukan pelanggaran lebih dari satu akun untuk mendapatkan keuntungan promo, dong?
  2. Apa karena gw bayar sebagian pakai Tokocash + pakai kode promo untuk cashback, jadi dianggap double advantage? Hmm.. kayaknya sih ngga ya, ‘kan Tokocash itu duit gw juga dalam bentuk virtual? Dan, bukan berarti gw melakukan pelanggaran lebih dari satu akun untuk mendapatkan keuntungan promo, dong?

Jadi, kenapa nih? Kenapa si logo ijo dengan teganya bilang gw melanggar dan punya banyak akun? Lalu gw diberikan peringatan dalam hal apa dong ya?

Nah, hari ini muncul deh balasannya.

Screenshot_20171121-172030

Umm… hello? Seingat gw, email gw sebelumnya bukan komplain mengenai cashback yang (tidak pasti) gw dapatkan, tapi minta penjelasan mengenai tuduhan sepihak dari mereka. Dan dalam balasan email hari ini, dengan arogannya mereka bilang transaksi gw sudah direvisi dan cashback sudah dikasih. Gw jelas jelas mengatakan di email, kalau memang gw tidak berhak dapat cashback, tidak apa apa, tapi jangan tuduh gw “melanggar dengan berpartisipasi menggunakan lebih dari satu akun untuk mendapatkan keuntungan promo”.
It’s like, lu nuduh gw bikin KTP ganda dengan identitas berbeda supaya gw bisa ngawinin banyak laki kaya (well, not a very proper analogy here but, you get what I mean).
Dan jelas pula email balasan terakhir dari mereka tidak menjelaskan KESALAHAN yang mereka buat sendiri, apalagi meminta maaf, instead mereka “membujuk” gw dengan bilang “ya udah, lu cerein deh salah satu laki lu (yang mana ga pernah gw kawinin karena KTP gw cuma 1), nih gw kasih harta gono-gini yang kemarin gw janjiin”. What a spineless cocky move. I don’t even know how they walk!

The solution was settled (they assumed). Dan dari pihak gw juga melakukan apa yang menurut gw langkah terbaik: hapus semua wishlist, uninstall app dari hp, hapus bookmark dari browser, dan berjanji tidak akan browsing atau belanja lagi dari platform tersebut. God of stop-shopping, give me strength!

TSS,

Standard
makeup

Possibly One of the Best Make-up Pouches and What I Carry In It

I love pouches and mini bags. In the past I owned plenty of them, some stood the test of time (and my changing taste), but I’m still in the quest of finding a perfect one. Tujuan hidup yang nggak penting banget, yah. 🙂

While browsing through Shopee app last week, I found one that was really my type. A small, square-shaped see-through make up pouch. Looked like jelly! It comes in 3 sizes, 5 colors of each, and the small blue one really spoke to me, but I hated the price. Curiously, I searched the pouch image through Google, and found the original seller at Tokopedia. Turned out it was only IDR 20,000!

Transaction was smooth and my order was delivered on-time. The real product is quite impressive. Good quality material, well sewn, no-nonsense decoration and plain square shape. Even no brand tag was attached to it. I would probably be more euphoric if it comes in a real clear/transparent or black color, but blue is indeed included in my boring life palette (sing with me: “black-white-greens-blues… tell me what makes you confuse…”). The zipper is a little bit hard to work with, but I’m okay with it, just takes a very little bit of effort to open. 🙂

I thought it’s just necessary to share what I put shoved in this poor little cute jelly thing.

IMG_20170418_141909

Sonia Kashuk Hidden Agenda concealer palette in 07 Light. It contains 3 cream products and 1 setting powder. All components inside it are useful. I should mention the setting powder performs beautifully to set under eye concealer.

Bourjois Healthy Balance compact powder in 53 Light Beige. Although this is one of my favorite face powders, I won’t repurchase again because I’m switching to cruelty-free brands. A bit sad, because this one is great but hey, a commitment is a commitment to be done.

Essence lip liner in Wish Me A Rose. This one I like! It’s so good that I can wear it alone without layering a lipstick on. Great everyday pink color. Not to mention it’s affordable. Don’t expect it to be long-lasting though, and I’m never too fond of very long-lasting lip products because sometimes they can appear too dead matte on.

Too Faced La Creme lipstick in Spice Spice Baby. The brand was sold to Estee Lauder in 2016. I just realized that I own one lipstick and has vowed to finish it, effective immediately. #lol

Chanel compact Mirror Duo. Pretty self-explanatory. Sometimes I need to zoom-view what’s left in between my teeth.

Minyak Kayu Putih Cap Lang. A very nice sick day remedy. Love the eucalyptus smell and warmth it gives. I’ve tried other brands, but this one stuck. Hey, proud Indonesian here. 😉

A generic mini spoolie. Sometimes I want to brush my eyebrows.

Japonesque Fluff Concealer brush. This is the only brush from the brand that I kept when doing major make-up and brush declutter months ago. I never thought I could let go of the rest of my Japonesque and other animal-hair cosmetic brushes, because all of them performed so greatly and each held their own memory in my heart but, oh well. Again, commitment.
But this particular brush works well to apply under eye powder. I use it with the Sonia Kashuk palette. Ever so good that I own 2 of them (well, satu lagi sebenarnya buat dijual, sih).

Ecotools Powder/Blush brush from the Five Piece Travel Collection. I like Ecotools’ brush sets and it’s an eco-friendly beauty company.

Ralph by Ralph Lauren rollerball perfume. Again, plan to finish this as soon as possible.

Crown Brush SS021 Deluxe Blending Fluff to buff concealer everywhere. I love Crown’s Syntho series! They’re affordable, nicely built and I’ve never experienced any shedding.

Korres Lip Butter in Pomegranate. The best tinted lip balm, ever!

Hygienex toilet cover paper that I rarely use, Ovale Face Paper (oil blotting sheets from a local brand), and Polycrol, just in case.

IMG_20170417_173750

Sorry for the bad lighting, btw. And yes, the pouch is jam-packed. It’s good though, to prevent myself from shoving more stuffs in it. I’m trying to travel lightly. That’s why my current work bag is tiny (compared to what I used to use before), and only this pouch fits inside.

Pouch information
Seller: La Poche

Variant: Small

Dimension: 14 x 9 x 4 cm

TSS.

Standard
cerita, vegan

Note to self: “I come in peace.”

Well that sounds like an alien invasion.

But yeah, it feels like it, been alienated all along.

 

This month marks my 6th month since my first decision of becoming vegan. And through this journey so far, one thing that I most learn is that, there are always at least one person that will be so actively defensive, than supportive, in the first place, when hearing someone they know has switched sides. Maybe there is one in every family. In fact, that happened within mine. The phrases and sentences such as “What are you, a Hindu?”, “You’re a dog.”, “…according to the Bible!”, etc. made it even hurtful especially when told with such a insulting tone. Well first of all, if you don’t realize, you are insulting a religion, my friend.

I’m just confused and can’t bring myself to believe that there are some people, who are so afraid, that the truth would harm them, so they defend so hardly, before the opposite pushes them a little further. That’s what I learned. People are so afraid, but they defend nothingness. It is a fascinating contrast and somewhat cringe-worthy.

 

The only thing I regret from that moment though, that I went emotionally, and could not bring myself to give more peaceful and reasonable arguments. I was a sad vegan firstly because of what humans have done to animals, but also because I couldn’t act as a reasonable one in front of non-vegans. Probably because of the anger towards their defensive reactions, and that I should learn how to deal with them more effectively. Oh, how I miss my peaceful days.

Standard
Uncategorized

I Feel Betrayed.

How does it feel, when you start your morning, and know that you have been set up for something? Something that of course, you didn’t know before. You think everything is going to be okay and you just do what you do. But then something came up and nobody has ever told you before about it. Nobody has ever discussed before. Just one simple “yeah, it’s not so important, we’ll tell her later”, or “she’s going to have to agree”. And how does it feel when you know that the decision is almost impossible not to be followed. Even more, it has been made just so some faces and reputation can be saved. Talk about saving something by sacrificing others’. Even worse, deep inside, they know the ‘plan’ is not going to be a hundred percent successful.

Talk about bad decision.

Knowing that you’re still an outsider.

Knowing that there’s still somebody out there, who would rather be a kind of backstabber, than have a gut to tell a thing right in front of your face.

Knowing that, in the end, you’re powerless.

How does it feel.

How should I feel?

Standard